Clos Lentiscus - D.O. Pe:

Kun  45 minutters kørsel, syd for Barcelona ligger Clos Lentiscus i billedskønne omgivelser, tæt på nationalparken Garraf. Her producerer brødrene Manel og Joan nogle af de mest vidunderlige mousserende vine – lavet på Champagne-metoden og i uhyggeligt små mængder!  Huset som tilhører vingården stammer helt tilbage fra 1300-tallet og er for nyligt blevet nænsomt restaureret og oser nu af spansk landidyl, hvor historiens vingesus heller ikke gå ubemærket hen! Ved indkørslen til vingården bydes man velkommen af det store Lentiscus træ, som dermed også har givet navn til vinhuset! Det oldgamle træ er fredet i klasse ”A” af den spanske stat og skal det klippes, beskæres eller andet, så ringes der efter den lokale skovridder, der så kommer og holder det gamle træ vedlige.

Manel arbejder efter hvad naturen og jorden giver ham og dyrker således sine vine økologisk og biodynamisk. Til høsten bruges der eksempelvis ikke maskiner og rydning af ukrudt i markerne, fjernes af naboens får, der når tid er, bliver sluppet løs på vinmarkerne og  gnasker hurtigt herlighederne i sig. Dermed kan Manel undgå at bruge sprøjtegifte for at fjerne uønsked gevækster og i tilgift, passe godt på jorden! 

Se udvalget af vine fra "Clos Lentiscus" her